Articole

Cinci aplicatii pentru iubitorii de vin


Aplicațiile pentru smartphone au devenit un ajutor de nădejde pentru fiecare dintre noi și cu atât mai mult pentru iubitorii de vin. Fie că este vorba de îmbunătățirea cunoștințelor despre vin, găsirea vinului perfect pentru o cină delicioasă sau a evenimentelor legate de vin, se pare că cele mai bune și mai rapide soluții sunt aplicații pentru mobil.

ViVino Wine Scanner

ViVino este, poate, cea mai ușoară modalitate de a ține minte vinurile care au strânit zâmbete îndelungi, dar și pe cele care nu mai trebuie niciodată degustate.  În plus, este și un mod bun pentru a mări bagajul de cunoștințe despre vinuri și un binevenit ajutor în alegerea vinului.

Sistemul este simplu: cu ajutorul scanner-ului încorporat, aplicația compară sticla de vin scanată de utilizator și baza de date pe care o are la dispoziție, de aproape un milion de sticle de vin, și oferă toate informațiile necesare. Apoi, vinul poate fi salvat în „pivnița” personală, adăugat listei de dorințe sau pus pe lista neagră a degustărilor neplăcute.

Altă bilă albă pentru ViVino este faptul că fiecare își poate găsi prietenii prin intermediul agendei telefonice, al adresele de e-mail sau chiar prin conturile de Twitter și Facebook. În plus, pentru a fi ușor de recunoscut în mulțimea de utilizatori, fiecare își poate personaliza profilul cu informații personale sau privitoare la gusturile în materie de vin.
hello vinoHello Vino

Hello Vino se poate transforma imediat în somelierul personal al utilizatorului, oferind informații prețioase despre vin și recomandări pentru asocieri corecte între alimentele din farfurie și licoarea din pahare. Este, de asemenea, un mod eficient de a găsi vinul potrivit unei anumite ocazii și poate oferi liste detaliate despre vinurile diferitelor regiuni de pe glob.

Punctul de plecare al aplicației este o serie de întrebări ușoare despre cunoștințele pe care le avem deja despre vin, cât de des îl consumăm și cât suntem dispuși să cheltuim pentru acesta. În funcție de răspunsurile date, Hello Vino personalizează recomandările pentru fiecare persoană în parte, astfel încât vinurile propuse sunt în ton atât cu mâncarea sau evenimentul ales, cât și cu profilul utilizatorului.

Gratuită și compatibilă cu sistemele de operare iPhone și Andriod, Hello Vino este o aplicație utilă, ușor de folosit, ce se integrează bine cu Facebook și Twitter pentru a încuraja schimbul de experiență.

Cork.z

Cu o bază de date ce include recenzii pentru 935.000 de vinuri din toate colțurile lumii, această aplicație este un instrument fantastic atât pentru amatorii de vin, cât și pentru entuziaștii domeniului.

Pentru a găsi recenzia dorită, vinurile pot fi căutate în funcție de soi sau regiune, însă un mod mult mai eficient este scanner-ul de coduri de bare inclus în aplicație. În plus, aplicația oferă și un mod de a stoca informațiile, pentru a nu fi necesară repetarea cautării. Astfel, Cork.z pune la dispoziție o „piviniță” personală în care se pot adăuga vinurile dorite. Un mare atuu este posibilitatea de a organiza această „pivniță” în categorii precum: soi, regiune, vinuri pentru viitorul apropiat sau vinuri deja degustate.

Cork.z oferă și posibilitatea de a găsi prețurile vinurilor și chiar și winebar-uri aflate în apropiere, pentru a putea cumpăra vinurile nou descoperite. Mai mult, aceasta este conectată la Facebook, Twitter și Foursquare, făcând posibilă distribuirea recenziilor.

Daily Grape:

Perfectă pentru cei dornici să învețe despre vin, dar daily grapeîntr-un mod relaxat și cordial, aplicația Daily Grape oferă zilnic pastile video despre vin. Gazda acestora, Gary Vaynerchuk, creează micile episoade în jurul   informațiilor generale despre vinuri și al caracteristicile lor, dar include și diverse recomandări sau recenzii.

Fiecare episod durează aproximativ 10 de minute și arată o varietate de vinuri organizate în jurul unei teme. Unele teme sunt legate de asocierile alimentare, cum ar fi episodul referitor la fructele de mare și vin care se mulează cel mai bine pe aromele lor, în timp ce altele sunt axate mai mult pe game de prețuri. Totuși, Vaynerchuk nu vorbește ca un adevărat cunoscător al vinurilor, ci pur și simplu ca un tip afabil, cu o cultură generală a vinului bine dezvoltată și căruia îi place să vorbească despre pasiunea sa.

Local Wine Events

Cu peste 1.500 de noi degustari, festivaluri, licitații și alte activități legate de vin  în fiecare săptămână, Local Wine Events oferă o gamă amețitoare de opțiuni pentru toți îndrăgostiții de vin.

O seară petrecută în compania vinurilor alese este întotdeauna una reușită însă este să ții mereu pasul cu toate evenimentele dintr-un domeniu atât de dinamic precum cel al vinului. De aceea, Local Wine Events ușurează considerabil munca celor care-și doresc să țină pasul cu industria și oferă un calendar cuprinzător și adus la zi al evenimentelor importante.

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Surse foto: 1, 2.

O părere la “Cinci aplicatii pentru iubitorii de vin

  1. Pingback: Cum sa devii un expert în vinuri | Wine Story

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>